• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Explorer Hanging and Locking

G

grapeApe

Guest
#1
I just put a system together
Xp 1800+
ecs k7s5a
pny gf3 ti200
512 pny ddr
Phillips acustic edge
maxtor 80gig ATA133
antec 400 watt PS
Xp Pro

when I boot and launch IE for instance it come up fine, but if want another IE window it will hang and take from like 1 minute to anywhere around 10 minutes.
If I just try to open "My Computer" I get the time thing and completely locks and I most of the time have to reboot from Task Manager.
I reinstalled a few times and downloaded all critical updates a few times as well.
I am going to try different detonators but I really don't think that's the problem.
Any ideas?
 
W

wyrlwyn

Guest
#4
i don't now, i would say the drivers for you pci bus or ide controller are farting. are all your drives posting during boot up?
 
#5
Are you networked or on DSL? There's a feature that looks for scheduled tasks over the network that's caused system delays like you describe for some folks. If yes to the question, do a search in the networking forum on how to turn it off.
 
G

grapeApe

Guest
#6
Hey, I am on a small home network and never even thought that it would causing this.
Thanks for your help I'm gonna check it out
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,014
Latest member
sanoravies