Compaq Presario V2000 will not start up

NobeyamaGP

OSNN One Post Wonder
Joined
Jan 12, 2006
Messages
1
#1
Ok, i inherited a Compaq Presario V2000 laptop from a friend at college because it wouldn't start and his parents were buying him a new one. I'd like to fix it if possible, but it will not power on. When the power button is pressed, there is NO response from the machine. No lights, no sounds, no nothing. Now i have searched around other forums and others people with (possibly) similar problems say it could be the CMOS battery. My own theories are the battery being completely dead, or the power source being dead. Does anyone know what i could check, or have any other ideas? Thanks.
 

X-Istence

*
Political User
Joined
Dec 5, 2001
Messages
6,498
#2
Power source dead would be easy, stick your tongue on the plug and if you get a jolt and die it is still good :p.

as for the cmos battery, could be it, call up compaq and ask them how to replace it.
 

Shamus MacNoob

OSNN Veteran Addict
Political User
Joined
Jan 8, 2002
Messages
4,199
#3
Take an electric tester and measure the current that comes out of the power supply unit and check the label to see if it is putting out the amounts indicated.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
62,000
Messages
673,413
Members
89,022
Latest member
ganster