blue screen errors on xp

sigsays

OSNN Junior Addict
Joined
11 May 2004
Messages
39
all right... tried the ram.. one at a time... boot up fine... both freeze when star craft is started up.... then i got these...

Picture366.jpg


Picture368.jpg


so i believe nothing is wrong with my ram... it's software... for ati drivers... i just reinstalled the newest one... i think it was... if you could drop me a link for the newest radeon 9800 pro driver for xp... that would be great too... thanx again for your help...

and another thing... it didn't do this blue screen thing... then it started blue screening the first time... then i fixed it.. and was able to use it for a good period of time... i fixed it.... and it ran fine... then now this... the only thing i did to fix it last time was install windows updates... even after that it doesn't work... i am getting desperate
 

sigsays

OSNN Junior Addict
Joined
11 May 2004
Messages
39
bah... it even freezes when i try to copy a dvd.. and play counter strike now.. while backing up a dvd it' blue screens... but during cs. it' just freezes real bad
 

dreamliner77

The Analog Kid
Joined
16 Mar 2002
Messages
4,716
1) uninstall ati driver, reinstall drivers

2) run memtest86 overnight on ONE stick at a time.
 

sigsays

OSNN Junior Addict
Joined
11 May 2004
Messages
39
maybe it was just from overheating.. lol

i'll keep you guys updated... thanx for your support
 

sigsays

OSNN Junior Addict
Joined
11 May 2004
Messages
39
ok.. it was over heating... it ran on average of 70 degrees celcius.. did some work reseated the hsf.. cuz the idiot who put it on messed up... i run a 37-39 degrees celcius... sorry i wasted your time... atleast we all know that over heating can cause this.. and it wasn't my fault.. it was the idiot who built it.. i asked him about thermal paste/paper.. he said none... BAH
 

LeeJend

OSNN Veteran Addict
Joined
25 Jan 2003
Messages
5,291
damn thats 2 people in the last week who had systems built by moron who did not use thermal compound. Wonder if it was the same moron?
 

Xie

- geek -
Joined
29 Sep 2003
Messages
5,275
Dang 70C is sure to cause you problems :p Good to see you got it sorted out though :)
 

sigsays

OSNN Junior Addict
Joined
11 May 2004
Messages
39
yea... that last post was me.. i'm that same person... and the lamer did it all wrong...
 

Tweakfiend

OSNN Senior Addict
Joined
6 Jan 2004
Messages
340
Certainly seems a two fold problem from the BSODs.... memory and Graphics driver.
I can vouch for the fact that memory problems can also throw up random unassociated errors as well.
 

daku

OSNN One Post Wonder
Joined
9 Jun 2004
Messages
1
Sorry to bring this topic back again.

I get the same error but with SMSENS.SYS instead while playing a game.
Can anyone tell me what is it pls :)
 

Dublex

A Knight to Remember
Joined
16 Jan 2002
Messages
634
I just googled that driver and from a computer cops forum it had the following info:

Name: SoundMAX Integrated Digital Audio
Device ID: PCI\VEN_10B9&DEV_5451&SUBSYS_02211179&REV_02\3&61AAA01&0&30
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\drmk.sys, 5.01.2600.1106 (English), 8/29/2002 04:32:34, 57856 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\portcls.sys, 5.01.2600.1106 (English), 8/29/2002 05:01:00, 134272 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\stream.sys, 5.03.0000.0900 (English), 12/12/2002 03:14:32, 45696 bytes
Driver: C:\WINDOWS\System32\wdmaud.drv, 5.01.2600.0000 (English), 8/29/2002 08:00:00, 22016 bytes
Driver: C:\WINDOWS\System32\ksuser.dll, 5.03.0000.0900 (English), 12/12/2002 03:14:32, 4096 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\smwdm.sys, 5.12.0001.3542 (English), 1/28/2003 14:32:02, 541376 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\smsens.sys, 5.12.0001.0000 (English), 10/28/2002 14:26:04, 3744 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\aeaudio.sys, 3.00.0002.0026 (English), 1/10/2003 18:51:34, 98912 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\a3d.dll, 4.12.0001.2008 (English), 9/19/2001 17:32:26, 720896 bytes

So are your soundmax drivers corrupted? is D3D corrupted? did the overheat cause problems on your inbuilt soundcard as well or is your whole system overheating?

If so you need to get a more powerful fan in pronto or even something that just blows air into the whole system.

Edit: the article URL in its entirety is

http://www.computercops.biz/postp189539.html
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?

Forum statistics

Threads
62,007
Messages
673,466
Members
5,598
Latest member
Larry Chris