• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Bios reports 320Mb, Windows XP 256Mb

U

upsetter

Guest
#1
Hi
I've changed my ram on the motherboard (a Gigabyte 7iex4) to 2x 128Mb and 1x64 Mb (all PC100). The bios picks this up properly, but windows still reports the old amount, 256Mb. Any ideas?
 
U

upsetter

Guest
#3
No, it's not. I used to have 1 x 128Mb and 2 x 64Mb SDram, I now have 2 x 128Mb and 1 x 64Mb. The memory check in POST is ok (even a full check) but Windows XP still reports 256 Mb.
 
#4
I'm not sure what the problem could be. You might try swapping the sticks around into different configurations like 64-128-128; 128-64-128, etc. just to see if XP will pick it up. You might check the compatability list to see if that 64mb chip is supported or not - it looks like that's the one XP finds distasteful.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,240
Members
89,015
Latest member
loxioalix