Ahy RAID experts?!?

M

MiseryQ

Guest
I get a wierd error whenever I try defragging my RAID drive... There two 30g WD ata100 drives on a modified Promise ultra100 card...

error.jpg


I've done everything from booting into the console to using NTFSdos Pro to try and find any file named "extend"...

help... :( ...
 
M

MiseryQ

Guest
Thanks... That helps...

I don't suppose there's anyway to change the cluster size without redoing the array?!?

I have 34gig of trash I'd hate to try and back up...
I'll probably just get Speeddisk...

One more question... If I redo the array whats the best cluster size from a performace (stripping) stand point?!?
 
M

MiseryQ

Guest
Just went into the bios, it's a Promise Fastrak100, There no option for clustersize...

If I set up the array manualy it only gives 64k...

Under automatic setup it has only "performance" then "server", "desktop" and "A/V Editing"...

I'll have to dl the manual to see what all that means...

As a side note I destoyed then recreated the partion and it still has all the files... :confused: ?!?
 
M

MiseryQ

Guest
I converted my Ultra100 to a Fastrak100 awhile ago dl'd the manual and never read it... I reall must start reading instructions, there's so much good stuff in them... I think I can get it...


Thanks...
 
M

MiseryQ

Guest
Somhow I missed you post... Ijust got everything set and it did erase the files after I changed the size...

The default size of the Promise card is 64k... I manualy defined the array for the max of 1024, then fromated to the same cluster size, as you instructed Ziptrix(?)...

That must've been the reson I kept getting corrupt files... The cluster size in the bios of 64k and the formated cluster size was 4096...


Thanks for all your help on this... Learned something new... Again...
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Also Hi EP and people. I found this place again while looking through a oooollllllldddd backup. I have filled over 10TB and was looking at my collection of antiques. Any bids on the 500Mhz Win 95 fix?
Any of the SP crew still out there?
Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.

Forum statistics

Threads
62,014
Messages
673,490
Members
5,613
Latest member
robertwnielsenIA