2 questions about Tomcat installation

Biggie_mac

OSNN Junior Addict
#1
I have jdk1.5.0 and Tomcat 5.0.28 on my comp. At localhost:8080 i get the standard Tomcat installed succesfully. But:

1. if I go in tomcat/bin and shutdown the process(by executing shutdown.bat) and then I execute start.bat I get this:

http://img136.imagevenue.com/img.php?loc=loc276&image=52029_eroare.JPG
could it be that I didn't set java_home? how do I set it up??

2. At localhost:8080 there are some examples with servlets among which there is also the classic HelloWorldExample which if executed works just fine. note that the example is found in servlet-examples directory. I copyed the Hello..s.java and Hello..s.class files from there and copyed it to webapps/Root/Web-inf/classes and in the brower I typed localhost:8080/servlet/HelloWorldExample....it doesn't work...how can that be posible?

10x in advance
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,969
Messages
673,295
Members
89,015
Latest member
arrangel