XP SP3 Corrupt WMI

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by ste_w, May 5, 2008.

  1. ste_w

    ste_w Moderator

    Messages:
    756
    Location:
    UK
    Hey,

    I Recently installed Service pack 3 onto an XP SP2 Laptop. Everything seemed ok at first untill i tried to connect to my uni's wired network (Wireless works fine at home) however it throughs an error and asks me to input the Authorization details in the network connections area by right clicking on the network device, however it tells me WMI is corrupt, try system restore or repair. Now i dont really want to try either as i have alot of dissertation work on their which is difficult to back up. How do i restore WMI, the WMI diagnostic on the microsoft site didnt help.

    Any other options? and also do you think a restore would help? I've read else where there is no real solution, and restore caused more problems.

    Any help would be great.

    thanks,

    Ste
     
  2. ming

    ming OSNN Advanced

    Messages:
    4,252
    Location:
    UK
    Microsoft removed SP3 from their update server because there was a bug so it was reported... You may have been one of the unlucky ones that downloaded it when it was first released.
    Have no idea when they will re-released the fixed version of SP3.

    Only thing I can suggest is maybe remove SP3 for the time being.
     
  3. Ecto Cooler

    Ecto Cooler OSNN One Post Wonder

    Messages:
    8
    Try removing wmi and installing a a fresh copy
     
  4. Xie

    Xie - geek - Subscribed User Folding Team

    Messages:
    5,275
    Location:
    NY, USA
    The bug in SP3 was related to a MS retail application I believe. They did however change a few networking things if I recall correctly.