XP Service Pack 1 Installation.

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Capricorn, Sep 8, 2002.

  1. Capricorn

    Capricorn OSNN Senior Addict

    Messages:
    379
    After about 10 hours I have managed to download Service Pack 1 using my 56k modem. It appears to have installed OK and shows:- Build 2600 - XPSP1 020828-1920 (Service Pack 1) on my desktop. Can anyone please confirm for me that this is the final version? Also any advice, if needed, on set up?
     
  2. Mr. Ass

    Mr. Ass Guest

    the service pack should be build 1106.. Otherwise its an earlier release
     
  3. artistul

    artistul Guest

    I have downloaded it to but I haven't got a water mark on my desktop. If i go to Explorer\Help\About Windows it shows me the following : Build 2600.xpsp1.020828-1920: Service Pak1. So I guess that your version is the final one, but i don't know ehat it's showing you on your desktop.
     
  4. yoyo

    yoyo _________________

    Messages:
    1,557
    It should be right. To confirm the version you can go to: C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 ,rightclick a file like explorer.exe, choose properties, go to the version tab - the version number should be: 6.0.2800.1106
     
  5. artistul

    artistul Guest

    yoyo is right. explorer.exe should be 6.00.2800.1106
     
  6. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Capricorn ... your version of SP1 is final.
    As for the watermark, I wouldn't worry about it. I added it intentionally using TweakUI and it does show the same numbers as you have.

    <---- *Looks at post count* ;)
     
  7. Cast

    Cast North Seed

    Messages:
    28
    Location:
    Wasaga Beach, Ontario
  8. Octopus

    Octopus Moderator

    Messages:
    1,200
    hey Net Ryder..what is the number after 499? answer me to make it 500 :D
     
  9. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    W00t w00t :D
     
  10. PUDBUDZ

    PUDBUDZ Guest

    I wish I was able to get that far....When I try to install SP1 ....it says ....

    SERVICE PACK 1 Setup error
    Service Pack 1 setup Canceled.

    Any idea what Im doing wrong?
     
  11. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    well one of the things could be ur cd-key is on M$ blacklist which means u can't upgrade to the Service Pack that seems to be the most logical based on what little info I've got to work with in ur case PUDBUDZ. I also might be careful on this subject since if my guess is right this ain't the place to talk bout that
     
  12. PUDBUDZ

    PUDBUDZ Guest

    I hope its not on the blacklist!....being im one of the fools that spent $300 on it!
     
  13. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    Ok if u bought it u shouldn't be on the blacklist. Also it makes it a little easier to answer since u have a legal copy. Can u post the actual error message u get when u try to install the Service Pack or SP for short.
     
  14. PUDBUDZ

    PUDBUDZ Guest

    I turned off some of my services that i didnt think were needed....Is there any Services that must be Started to do the update that you know of?
     
  15. PUDBUDZ

    PUDBUDZ Guest

    The error message Says:

    SERVICE PACK 1 Setup error
    Service Pack 1 setup Canceled.

    Then the messages closes b4 i can even capture it!
     
  16. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    As far as the services go I can't think of any that the SP would need. Um as far as the error goes I've got no idea generally if u get an error it would provide some more info then what u r getting.
     
  17. PUDBUDZ

    PUDBUDZ Guest

    CRAPOLA....Thanks for the input anyway....i'll just keep plugging away at it!

    PUD
     
  18. yoyo

    yoyo _________________

    Messages:
    1,557
    Did you use the program XP-Antispy? If so this may be the cause and you will have to reregister the files licdll.dll and regwizc.dll.
     
  19. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    Sorry. Good Luck. But keep checking around here and somebody might be able to be of more help then me
     
  20. Nick

    Nick OSNN Lurker

    Messages:
    147
    Location:
    North West, UK
    there's no way i would have downloaded that..im going to wait for the CD....it's gonna go on sale tommorow along with the release....MS server's will prolly crash from all the downloads....Expect a lot of MS news tommorow...:)