WinXP pro keep hibernating????

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by drdoug26, Nov 1, 2002.

  1. drdoug26

    drdoug26 Guest

    Okay, here's a first for me. I've got ten workstations all running win XP pro and I've never come across this.

    One of my most recent installs keeps hibernating even though I had 'unchecked' the enable hibernation box. At least I think this is whats happening.

    After about 10 minutes or so the monitor shuts off and goes into the screen saver mode. When you move the mouse the screen saver disappears and your back at that 'first startup screen' where you have the option to select which user account you want to log into.

    Any ideas on this? I do not want it to keep logging off or going into hibernation or what ever the h*ll its doing!

    This particular machine is on my home network and is not part of a domain.
    Just a simple network. Only two user accounts on the machine (besides guest and administrator.

    Doug
     
  2. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Just guessing here. Have you looked in your power options in the control panel? Power Schemes?
     
  3. drdoug26

    drdoug26 Guest

    Yes,

    This is where the 'hibernate' tab lives. I have it 'unchecked' so hibernate is NOT enabled.

    Power scheme is 'always on'

    doug
     
  4. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Just re-read your post again. If the monitor is shutting off how can the screen saver work. Are you sure it's not just the screen saver kicking in? Check the timing for the screen saver.
     
  5. yoyo

    yoyo _________________

    Messages:
    1,557
    I'd rightclick desktop>properties>screensaver and untick the box where it says 'show welcome screen on reactivation' (or something similar - translated).
     
  6. drdoug26

    drdoug26 Guest

    Your right hipster,

    The monitor in NOT phsically shutting off. Its just kicking into
    screensaver mode.

    doug

    Tried all the above stuff. Still no luck.