win 98 wont boot with 1gb ram

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by GoNz0, Apr 22, 2003.

  1. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    its fine with 1 512 stick, they both POST on there own. memtest 3 comfirms there both fine, but i can only get safe mode running, just reboots on normal mode unless i drop to 512 again

    latest bios is in, just wondering if this is a 98 problem.
     
  2. Majin

    Majin DBZ - Yes its in me!

    Messages:
    119
    thats what ive heard about 98 ...it cant handle 1 gig of ram . try 2000 or better yet goto xp ya obviously have the ram needed :)
     
  3. SPeedY_B

    SPeedY_B I may actually be insane.

    Messages:
    15,800
    Location:
    Midlands, England
    Windows 98 can handle 4gb of memory, there used to be an article on knowledgebase about how to fix issues with 512+ .. seems to have gone walkies tho :huh:
     
  4. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    welll its in the midst of reloading windows, 11 mins to go stay posted :)
     
  5. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    didnt work, anyone able to find the MS link to work round this >?
     
  6. Glaanieboy

    Glaanieboy Moderator

    Messages:
    2,626
    Location:
    The Netherlands
  7. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    the thread i found said 98/me is not designed to run it and the solution is to drop to 512mb.

    upgrading to XP now to see if that fix's it lol.

    thanks for the links going now.
     
  8. blinden

    blinden OSNN Senior Addict

    Messages:
    268
    Location:
    Pittsburgh, Pa, USA
    I ran 98 for the longest time with 3 sticks of 256...

    no problems, didn't have to do anything, did you try simple stuff like switching the ram from one slot ot another, sometimes ram is real weird.
     
  9. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    2 sticks 2 slots, pc133 jetway v266b rev 3.0 latest bios, went home about 5 hours ago... XP turns into a black screen halfway through install (upgrade) :mad: starting again in the morning.