Virtual PC 2007 Beta

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by madmatt, Oct 11, 2006.

  1. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    As announced a few weeks ago, October 11th was the day for the Virtual PC 2007 beta to begin and it has.

    Go to Microsoft Connect to login and download.

    Source: Microsoft Connect
     
  2. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    Thanks for the heads up. will try this out sometime this week. I want to play with the hardware virtualisation of my shiny new C2D :)
     
  3. GEN3RIC

    GEN3RIC Moderator Folding Team

    Messages:
    634
    Location:
    Woodbury, MN
    Awesome, too bad about no guest 64-bit capability though.
     
  4. VenomXt

    VenomXt Blame me for the RAZR's Folding Team

    Messages:
    3,453
    Location:
    Houston, Texas
  5. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    I'm having problems. Maybe someone (NR? EP?) can help me.

    I installed Virtual PC 2007 and setup all my settings including a virtual hard disk. I go to install Vista RC2 and I receive the following error:

    "Windows cannot open the required file D:\Sources\Install.wim...."

    I've done the research and I come up with the following information: http://blogs.msdn.com/mikekol/archive/2006/09/06/743322.aspx

    This doesn't make any sense given that VPC 2007 was designed to work with Vista. Furthermore, I don't even follow what he is suggesting.

    I try to run "Install or Update Virtual Machine Additions" and nothing happens. It says it should automatically run setup but nothing runs. So I research this error and come up with: http://support.microsoft.com/kb/824561/ and http://support.microsoft.com/kb/833139/.

    Well gee wiz, good information IF I could get the guest OS installed in the first place.

    So would anyone care to assist? Thank you.
     
  6. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Have you burned the ISO to a disc? I remember in some of the older builds that Vista was particularly picky about the type of media that it was burned to. It sounds like setup is having trouble reading the Windows image file from the DVD.

    One thing to try is to use something like Daemon Tools to mount the ISO as a virtual drive and point VPC to this, rather than using actual DVD media. Run setup again and see if you still run into this issue.
     
  7. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    Yes, I burned the ISO to a DVD using Nero.

    I followed the same process for Beta 2 when it first came out and I installed it on VPC 2004 (it took forever to install).

    Not quite sure why this is happening all of a sudden. Beta 2 ISO was larger than RC2 ISO.
     
  8. VenomXt

    VenomXt Blame me for the RAZR's Folding Team

    Messages:
    3,453
    Location:
    Houston, Texas
    i stil cant find the damn install on windows live for vp 2007. any tips?
     
  9. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
  10. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    NR, mounting the ISO image from within VPC 2007 worked. Now let's see how long it takes to install using this method.

    EDIT:
    It installed in 20 minutes from start to finish.

    EDIT:
    I got the VM Additions installed too.
     
    Last edited: Oct 12, 2006
  11. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    heh why didn't you try that first? :p Was the obvious thing to do :D
     
  12. kcnychief

    kcnychief █▄█ ▀█▄ █ Political User Folding Team

    Messages:
    16,948
    Location:
    Massachusetts
  13. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Been a while since I tried VPC actually. Does it support multiple snapshots like VMware Workstation does?
     
  14. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    It was late last night when I decided to give it a go (that's my excuse anyway!).
     
  15. kcnychief

    kcnychief █▄█ ▀█▄ █ Political User Folding Team

    Messages:
    16,948
    Location:
    Massachusetts