Urgent help needed - no sound

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by crofty, Dec 20, 2001.

  1. crofty

    crofty Guest

    After installing xp I noticed I had no sound. I went to the 'Device Manager' - there was an error with the Multimedia Audio Controller.

    It says: This device is not configured correctly. (Code 1)

    To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver

    I've tried that but with no success. There isn't a driver there. What do I do?
  2. Kylie

    Kylie Guest

    I suggest you go to the makers website for the soundcard and get the latest drivers. Not being funny but if it says "no drivers" just grab some. If the card has no xp drivers on their website - try the win2k ones

  3. crofty

    crofty Guest

    How do I find out the exact make of my soundcard? I bought it in a bundle you see.
  4. Lonman

    Lonman Bleh!

    Check in device manager and see if it lists any information at all. If not, you'll need to pull the card and start doing a search with whatever information you can glean from it (been there).

    When I'm in that position, i'll type whatever identifiers i find into the search engine, sometimes you get lucky that way. I've also had to go as far as searching for FCC databases. It's a pain. You say you got it in a bundle - no documentation or disks came with it?
  5. Speed4Ever

    Speed4Ever Guest

    You might have to look inside the case to figure it out.

    Is it an integrated card, or PCI card?

    If its Integrated, what Motherboard do you have?
  6. noah472

    noah472 Guest

    Try checking out this web site once you know any (and i stress any, even just a chip no.! :)) and you should get lucky.


    the username is drivers and the password is all
    although you should really reg you dont have to as it always sends the same details