Something wrong in Live Mail

Discussion in 'Windows Applications' started by hansrijf, Apr 7, 2009.

  1. hansrijf

    hansrijf sh! it stinks Folding Team

    Messages:
    277
    Location:
    Amsterdam, The Netherlands
    [FIXED] Something wrong in Live Mail

    Hoi

    with some emails I open in windows live mail I get the following notice:

    wlmailhtml:{EB2DA2F4-583F-49CE-9837-BA03A08E0206}mid://00000093/

    the number at the end is always different with each mail

    it then asks me if I want to continue using scripts on the page, if I say yes or no makes no difference

    So it is probably a script failure but how can I get rid of it?

    Hans
     
    Last edited: Apr 11, 2009
  2. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    install thunderbird? :D

    I never liked windows live mail, seemed to be using too many internal javascript like things. Almost like it was a stripped down IE shell to a remote mail app.
     
  3. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    I use windows live mail and it works pretty good. Haven't had an issue with it yet ..
     
  4. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    outlook 2007 - no problems
     
  5. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    I was using outlook 2007 with live mail. But decided to go back to live mail. I like them both ...
     
  6. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    None of the Microsoft mail products can talk to mail servers properly though, even now with lookout 2007 and dead mail...
     
  7. Evil Marge

    Evil Marge I Rule Political User

    Messages:
    6,574
    One of these days you guys will surprise us all and only answer the question asked, none of above helps him one little bit :rolleyes: :laugh:
     
  8. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    I did. If you look you'll see I suggested the installation of Mozilla Thunderbird :) Its a much nicer mail client that doesn't depend on fancy internal scripting to hilight something :)
     
  9. Mainframeguy

    Mainframeguy Debiant by way of Ubuntu Folding Team

    Messages:
    3,763
    Location:
    London, UK
    ^ what he said ^

    I shuddered just at the mention of Livemal in this thread... a more unusual thread would have been "something RIGHT with livemail" surely :p
     
  10. Mainframeguy

    Mainframeguy Debiant by way of Ubuntu Folding Team

    Messages:
    3,763
    Location:
    London, UK
    the only hope of help (really) is to skip up a level and get out of that ****ty scripty world that is... livemail - it's a thinly veiled attempt of M$ to hike email into the world of junkmail - be honest Marge

    thank again maybe you're a fan, in which case me /runs
     
    tdinc likes this.
  11. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    With outlook connector, you can connect to hotmail and live mail with outlook 2007 to get your email. I use it all the time on my laptop and never have an issue ..
     
  12. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    you rarely will - people like me keep on top of mail servers to keep the microsoft maill clients chugging along nicely :)

    Occasionally I'll see an error about a command failing in SMTP or POP/IMAP logs because it was sent out-of-order by a Microsoft mail client :)
     
  13. Evil Marge

    Evil Marge I Rule Political User

    Messages:
    6,574
    Oh yeah? And how does that answer his question? He might not want to use something else, just cause you do doesn't mean others have to. You guy's are turning into those people who answer IE questions with "Use Firefox" or windows problems with "Get a mac" :laugh:
     
  14. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    none of your postings have helped him either marge ;)
     
  15. Evil Marge

    Evil Marge I Rule Political User

    Messages:
    6,574
    I didn't even pretent to try though did I so nah :lick:
     
  16. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    Children, if you do not behave you will not get any ice cream !!
     
  17. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    me is a growed up. Me go to store and buy my own ice cream, so there! *stamps foot*

    :D
     
  18. trukkmann

    trukkmann OSNN Addict

    Messages:
    110
  19. hansrijf

    hansrijf sh! it stinks Folding Team

    Messages:
    277
    Location:
    Amsterdam, The Netherlands
    Thanks to all the great answers and tips in this thread (or is it despite of..:laugh:) I fixed the problem. I now read all mail as plain txt and the problem has gone. It appears the problem arises when there is an attachment being sent with the mail when reading it as html....

    Thanks guys! Wouldn't have seen the light without your input!:)
     
  20. Mainframeguy

    Mainframeguy Debiant by way of Ubuntu Folding Team

    Messages:
    3,763
    Location:
    London, UK
    see - not only did we fix his problem we provided added entertainment while he was working out the answer :smoker: