SCSI HDD Install issue -Win XP-Pro

Discussion in 'General Hardware' started by sidespin, Mar 11, 2003.

  1. sidespin

    sidespin Guest

    Am having problems installing additional SCSI HDD's.
    System spec's are as follows:

    Windows XP Pro SP1 build 2600 OEM (registered)
    All available updates from Windows Update website
    installed as of 3/9/2003

    Pentium 4 2.0GHz
    SOYO P4S Dragon Ultra
    GeForce 4 MX 440 64MB DDR
    512 MB 2700
    S.B. Live

    Adaptec 19160 SCSI Host Adapter
    Seagate ST318436LW 18GB Ultra 160 (ID 0)
    Western Digital WDE 18300 Ultra 2 (ID 5)

    Mylex Flashpoint LW Model : BT-950 PCI SCSI Host Adapter (Ultrawide)
    Plextor Ultraplex Wide CD-ROM
    Plextor Plexwriter 12x10x32S

    USB 2.0 expansion card with VIA chipset
    Ricoh RW5125 DVD+RW drive in external USB 2.0 drive case

    Ok, after trying to install additional Ultra 160 hard drives, I get the following error message which concludes the hardware wizard:

    “Cannot Install this Hardware
    There was a problem installing this hardware:
    IBM DPSS-309170N SCSI Disk Device

    An error occurred during the installation of the device
    The specified service does not exist as an installed service.”

    I have tried to install 2 different Hitachi 160 drives and received the same message. All additional drives were set to ID 1 (only 1 at a time).
    Interestingly enough, although the drives appear in Device Manager with a yellow exclamation point, I can actually read and write to them. However, every time I re-boot causes the Hardware Detection Wizard to run again with the same error message.

    Any ideas would be greatly appreciated.

  2. ignipotentis

    ignipotentis OSNN Addict

    Do you have the id's set corectly? It sounds like your relying on windows to manage your SCSI chain.
  3. sidespin

    sidespin Guest

    As I said, ID's are all different. I wouldn't be able to access the drives otherwise.

    All drives are detected ok by the 19160 card.