Return to Castlewolfenstien Q3 Engine failure

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Nova, Jan 3, 2002.

  1. Nova

    Nova Guest

    Ok, so I run Quake 3, I run Eliteforce, without hastle on my p3750, and my Radeon Ve runs fine, but:

    Just got Return from Castle Wolfenstien, and it tells me that it can't load the OpenGL driver, then XP throws some kind of attack, and freezes.

    Downloaded the latest Radeon VE drivers (6.1.1.13 i think), loaded them up, and after reboot cannot get any Win XP screens at all, not even the loading screen. Only way back is to go to last known good mode, and end up back at square one.

    Anyone give me a hand, I feel close to beating my PC to death with my Win2k MCSE books.

    Nova
     
  2. DrX

    DrX Guest

    sometimes reducing your AGP aperature size in the bios helps with problems like this

    make it 2x and see if that helps
     
  3. Nova

    Nova Guest

    Cheers

    Thats cleared up the update problem, thanks!

    Nova
     
  4. Highwind7777

    Highwind7777 Guest

    wow! where'd u learn this Drx? do I know u? thats an old trick I used and tought pplz.
     
  5. LightWave

    LightWave OSNN Addict

    Messages:
    188
    Known Issue--

    Thats a comon problem..ive had problems like that me self..Sudden freezes ...System hangups..reboots whatever...

    Configure the AGP aparture size and or fast writtes on or of...those 2 options could or will more likely help you past hangups..or freezes etc...

    Five simple rules i have---

    1. Always have the latest bios for your motherboard---

    2. Always have the latest drivers for your 3D card---

    3. Always have a fully updated Windows---

    4. Always have the latest Chipset drivers for your motherboard---

    5. Study your bios--get to know it--configure it the best possible way--try different options--but dont fudle around to much--if you dont know what it is, or what that specific option or setting is/means--always read and study



    LightWave
     
  6. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    Thats what you get for having an up-to-date system.


    The Electronic Punk is not the jealous sort. Honest.
     
  7. masan

    masan Guest

    sorry i'm not too good w/ computers...but could somebody explain to me how exactly you reduce your APG aperature size...i don't even know what that means .. :confused:

    when i try running wolfenstien this is what i get.

    Wolf 1.1 win-x86 Dec 17 2001
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    C:\PROGRA~1\RETURN~1/main

    ----------------------
    0 files in pk3 files

    Running in restricted demo mode.

    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    C:\PROGRA~1\RETURN~1\demomain\pak0.pk3 (1846 files)
    C:\PROGRA~1\RETURN~1/demomain

    ----------------------
    1846 files in pk3 files
    execing default.cfg
    couldn't exec language.cfg
    couldn't exec wolfconfig_mp.cfg
    execing autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ...detecting CPU, found Intel Pentium III
    Bypassing CD checks
    ----- Client Initialization -----
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    Loaded 714 translation strings from scripts/translation.cfg
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 3: 640 480 FS
    ...using desktop display depth of 16
    ...calling CDS: ok
    ...registered window class
    ...created window@0,0 (640x480)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...setting mode 3: 640 480 FS
    ...using colorsbits of 16
    ...calling CDS: ok
    ...created window@0,0 (640x480)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
    ...initializing QGL
    ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
    ...shutting down QGL
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


    does anybody know how to fix this?...thnx