Problems with wap.osnn.net using UK o2 Network

Discussion in 'Site Problems & Feedback' started by khronix, Jun 6, 2004.

  1. khronix

    khronix OSNN One Post Wonder

    Messages:
    2
    Hi, i can't seem to view the osnn.net wap site using my o2 (UK) mobile. I get Error 500: Please contact your service provider, although if i use another network i can access the page fine. Does anyone else on o2 have the same problem, or can anyone else on o2 try for me to see if its just me having problems.

    Many thanks
     
  2. SPeedY_B

    SPeedY_B I may actually be insane.

    Messages:
    15,800
    Location:
    Midlands, England
  3. SPeedY_B

    SPeedY_B I may actually be insane.

    Messages:
    15,800
    Location:
    Midlands, England
    Hmm, guess not then. I'm on O2 and it gives me the 500 error also, may just be O2? The site seems to work via a browser and also WAP emulators.
     
  4. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    I'll check it when I can find my phone.
    Buried under dirty clothes atm ;p
     
  5. Shrek

    Shrek Kenya believe it...

    Messages:
    161
    Location:
    Aldershot UK
    I'm on vodafone and it works for me, may just be a O2 thing.
     
  6. Henyman

    Henyman Secret Goat Fetish Political User

    i just tried + get a file formatt unknown error
     
  7. SPeedY_B

    SPeedY_B I may actually be insane.

    Messages:
    15,800
    Location:
    Midlands, England
    You on O2 Henyman?

    I was using a Maxon A-30 (supports WAP2.1) over GPRS on O2, and it gave the error.
     
  8. Henyman

    Henyman Secret Goat Fetish Political User

    nokia 6100 on vodaphone gprs
     
  9. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Nokia 3650 w/ T-Mobile (USA)
    I always use NetFront (or Opera for Symbian) to access OSNN in full XHTML mode (like a regular webpage using www.osnn.net). I just tried wap.osnn.net right now with the built-in WAP browser today, and got a "Reply Unknown" error, so it seems like something might be wrong there.
     
  10. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    I'll try and look into this tonight.
     
  11. khronix

    khronix OSNN One Post Wonder

    Messages:
    2
    I know this is an old thread but i completely forgot about it.

    After a bit of investigating, apparantly when the HTTP request is sent from o2 the host: line has the port number (80) added on the end which many of the other providors do not do. This may be what is making the wap.osnn fall over when requesting it from an o2 phone. This has been the case with many other sites. The HTTP request is correct with or without this port number but not all sites expect requests with the port number on the end.

    Hope this helps.
     
  12. SPeedY_B

    SPeedY_B I may actually be insane.

    Messages:
    15,800
    Location:
    Midlands, England
    Cool, thanks for the update :)