onboard sound only one speaker works

Discussion in 'General Hardware' started by forcer, Jan 9, 2004.

  1. forcer

    forcer OSNN Senior Addict

    Messages:
    413
    ever since i got this new mptherboard i cant seem to get my right speaker to work. the subwoofer and left speaker work perfect.

    the sound card appears to be...

    VIA AC'97 Audio (which is an on-board card)

    on the sound properties it says FRONT SPEAKER at the top which is also the main slider there are other options such as REAR SPEAKER but they are sorta greyed out as inactive so i cant edit them. there are sliders for subwoofer n all the speakers but i cant edit any except front.. plus i only have three speakers anyway so i dnt need to edit them all.

    why is it doing this?

    thanx

    mike forcer
     
  2. Black-Syth

    Black-Syth Comalies

    Messages:
    259
  3. forcer

    forcer OSNN Senior Addict

    Messages:
    413
    could it be the drivers i am using...
     
  4. dreamliner77

    dreamliner77 The Analog Kid

    Messages:
    4,702
    Location:
    Red Sox Nation
    could be

    Have you made sure your speakers work from other outputs?
     
  5. forcer

    forcer OSNN Senior Addict

    Messages:
    413
    yep they work on another computer i tested them on. and through a stereo

    i plugged headfones into the same output and still only 1 channel worked... but its definetly not the motherboard itself because i have had two of the exact same boards with same driver and i had the same prob... i think its either wrong settings or drivers aint up 2 much