nvidia geforce 2 oddness.

Discussion in 'Graphics Cards' started by cam, Jan 11, 2003.

  1. cam

    cam Guest

    the same box that caused the extremely long thread several months ago is back and better than ever..

    the 20gb hard drive crashed on me and my ram was deemed faulty so i have since replaced both and now i attempted to get my geforce II with tvout running back up to snuff again but im not able to "detect" my tv for whatever reason. only changes since are that i downloaded drivers off the internet this time and i now have a dvd player piggybacked on my vcr.

    any ideas?

    - cam
     
  2. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
    is your tv-out connected to the vcr instead of directly to the tv? if so, this might be the culprit. also, try having it connected and the tv/vcr on, then restart. lastly, disable any refresh rate fixes you have installed.
     
  3. cam

    cam Guest

    i tried turning off the dvd player, turning off the tv/vr, rebooting, detecting displays over and over. no go.

    all i did different, was stated in the first post.

    ponderous.
     
  4. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
    there's a chance that it won't detect it unless it's hooked directly up to a tv. :huh:
     
  5. cam

    cam Guest

    hmm, yeah ill have to dick around with it some more.

    it worked before though, through the same vcr.

    - cam
     
  6. pappcam

    pappcam Guest

    The TV-out will work on the VCR. It's the same signal a TV uses. It's sounds to me like it's a driver problem since you say you downloaded newer drivers. Try reloading your original drivers and see if that works.
     
  7. cam

    cam Guest

    well thats just it, i dont have the driver disc. =p

    i pulled them off nvidia's site.
     
  8. cam

    cam Guest

    i must have unplugged the cable at some point. oops :)

    steps to fix:

    1) plug in cable
    2) remove foot from mouth
     
  9. Zedric

    Zedric NTFS Guru Folding Team

    Messages:
    4,006
    Location:
    Sweden
    *doh!*

    Sounds like a standard solution... ;)
     
  10. cam

    cam Guest

    haha, if you want an interesting read.. check out my earlier thread, aptly titled "need immediate help"..

    it was a lot of weird things, turned out to be non-felt screws holding down the motherboard and a fried proc due to me thinking another piece of plastic cover was the thermal paste.

    kinda funny in retrospect :)

    - cam
     
  11. Geffy

    Geffy Moderator Folding Team

    Messages:
    7,805
    Location:
    United Kingdom
    Yep I remeber that last thread you had I dont even know if I want to get involved in this one, quick question what model of Geforce 2 do you have, well actually I mean like Titanium and stuff as well as the manufacturer.
     
  12. cam

    cam Guest

    nvidia geforce 2 mx200
     
  13. Geffy

    Geffy Moderator Folding Team

    Messages:
    7,805
    Location:
    United Kingdom
    which company released it, ie Creative, Gainward something like that.