nforce2 audio questions

Discussion in 'General Hardware' started by Taurus, Mar 11, 2003.

  1. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
    hey guys. i recently purchased an Abit NF7 mobo and put it in yesterday. after reinstalling xp from scratch and installing the latest nforce drivers (2.03), everything is running smooth.

    but one thing does not meet my expectations. nvidia says the MCP (southbridge) has a built-in APU that is supposed to support EAX and EAX2. but in battlefield1942 as well as other games, hardware acceleration isn't even an option anymore... not like with my audigy. but EAX seems to work with counter-strike. could this be a premature driver issue?

    thing is, according to nvidia, my motherboard (which has MCP, not MCP-T) shouldn't have 6-channel sound, but it does.

    [​IMG]

    is this because abit added their own sound chip onboard? but then wouldn't i have different sound drivers?

    [​IMG]

    lastly, the nvidia nforce control panel won't work. it says "Failed to initialize the NVIDIA audio driver! Please install and try again." so i can't access any of the special mixing toys. i'm sorta confused. any help or advise would be appreciated. thanks.
     
  2. Nismo83

    Nismo83 OSNN AZN Addict

    Messages:
    383
    hav u tried reinstall the driver?
     
  3. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
    yeah, plenty of times. even reformatted once because once i installed off the cd and later i updated with 2.03 and there seemed to be bits of each version.
     
  4. Geffy

    Geffy Moderator Folding Team

    Messages:
    7,805
    Location:
    United Kingdom
    did you get the drivers from abit, or nVidia?
     
  5. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
  6. jonifen

    jonifen pffff...

    Messages:
    705
    do abit have drivers for your mobo?