MSN Messenger disconnects

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by diungerich, Sep 25, 2002.

  1. diungerich

    diungerich Guest

    XP SP1 running on a cable modem. Messenger keeps disconnecting. Yahoo was doing it to. Here's the thing. I've got another old machine running Win2K. Also behind the same Linksys router connecting to the same cable modem. No problems on that box. Any ideas?
     
  2. Tabula Rasa

    Tabula Rasa Stranger Than Kindness Political User

    Messages:
    3,233
    Location:
    Israel
    Uninstall Sp1...
     
  3. diungerich

    diungerich Guest

    Thanks Benny, but it was happening prior to SP1. Actually, I recently installed SP1 hoping it would quit.
     
  4. madmatt

    madmatt Bow Down to the King Political User

    Messages:
    13,312
    Location:
    New York
    Check on your NIC card, see if there are any conflicts between XP and the card. It may be such a thing that the card you have is not fully functional with XP. See if the manufacturer has put out new drivers for it.
     
  5. diungerich

    diungerich Guest

    NIC is an SiS 900 on a Sony VAIO. The NIC is supposed to be supported on XP. Updated it with new one from SiS site. Still a problem.
     
  6. PseudoKiller

    PseudoKiller Zug Zug

    Messages:
    3,858
    Location:
    Ice Crown Citadel
    try and check you Linksys firmware. And update it if you can. I had a similar problem with my machine until I updated the firmware on the Linksys. Then no more issues with the various chat proggies I run.
    :D
     
  7. diungerich

    diungerich Guest

    I've got a Linksys BEFSR41. I did that a while back, and I'm wondering if that caused it. I'm on ver. 1.42.7, Apr 02 2002. What ver are you running?
     
  8. PseudoKiller

    PseudoKiller Zug Zug

    Messages:
    3,858
    Location:
    Ice Crown Citadel
    I have the same Linksys but i am not sure of the firmware version... I am at work right now. But I think I might have the same... check Linksys's website and see whats the latest version
     
  9. diungerich

    diungerich Guest

    I'll check it out, but don't forget I've got another Win2K machine on the same router with no problems there.
     
  10. stuy_b

    stuy_b Guest

    Double check your using the latest version v4.7.01.01
     
  11. diungerich

    diungerich Guest

    I actually have 4.7.0041 and am having difficulty finding anything newer.
     
  12. diungerich

    diungerich Guest

    Also note, this used to happen with Yahoo IM as well, but for some reason is only with MSN IM now.
     
  13. diungerich

    diungerich Guest

    It has to be this specific machine. The other machine (Win2K) works fine without hiccup.
     
  14. Blak n Wite

    Blak n Wite Guest

    I am having the same problem, using a Linksys router. Two computers are connected; a WinXP and a WinME. The WinME doesn't have any problems with MSN, AIM, ICQ, IRC etc being connected 24/7, but on the WinXP machine, these programs get disconnected from time to time.

    Any ideas? heh :eek: