Mouse (&Machine) locking up every 20 secs

Discussion in 'General Hardware' started by Raycaster, Jul 10, 2003.

  1. Raycaster

    Raycaster Guest

    I just replaced a blown power supply with a new one.

    My machine now locks up with the HD LED on solid every 30 secs or so for 10 sec.

    The machine doesn't crash but basically I am unable to play any games or capture video without constant pauses.

    I scandisked every HD and everything seems fine but?


    Could this be a power supply problem or system problem?

    I scanned for viruses etc.

    Any help is much appreciated as the machine is basically un-useable right now.

    Athlon 1.333GHz 512DDR
    80G, 40G, 20G 7200 Hard Drives
    Pioneer A05 DVD-R
    ATI 9500 Pro + LeadTek 2000 XP Deluxe
    MicroSoft XP SP1
     
  2. Krux

    Krux Nissan Powered

    Messages:
    1,649
    Defrag?
     
  3. Raycaster

    Raycaster Guest

    Thanks for the quick reply.

    Yes Scandisk and defragged every drive.
     
  4. Krux

    Krux Nissan Powered

    Messages:
    1,649
    open your task manager and see what is taking up so much resources one of the processes should have a cpu spike, see what it is and if you don't need it end the process, something is accessing your hdd windows doesn't just randomly move some files while your using the pc.
     
  5. Sparsely

    Sparsely Guest

    Are you 100% certain that you connected any/all fans to power ?
    If you missed one, perhaps it's overheating?
     
  6. Bretenn

    Bretenn Guest

    did u full scan ur hd? might be hd problem...
     
  7. Sazar

    Sazar F@H - Is it in you? Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    14,905
    Location:
    Between Austin and Tampa
    blown psu ?

    you sure there weren't any other parts of your rig that might have been messed up as well ?

    the way you describe the problem it is highly probable there are other faulty parts in your system..