Links not working, Microsoft Framework

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by nod32, Feb 18, 2006.

  1. nod32

    nod32 OSNN Addict

    Messages:
    81
    Hi everyone,

    The first problem I have is that no links (to websites) work from any programs (other than links within Firefox and IE). When I press them nothing happens. My default browser is Firefox and Im running Windows Xp pro sp2.

    My next problem is with Microsoft Update. It's showing me that I have to update Microsoft Framework to version 1.1. I have version 2 installed right now so im a little confused. I tried a repair install of version 2 (framework) but it's still showing me I need to update.

    Thanks for your help,
    Matt
     
  2. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    For your first issue, try using SetBrowser to reset your default browser setting. Reboot once after you use it, just for good luck. :)
    http://www.pc-tools.net/win32/setbrowser/

    Your second issue isn't actually an issue. The .NET framework supports multiple versioning. Apps that are built for .NET 1.x need to run on the .NET 1.x CLR, even though the .NET 2.0 runtimes are installed. The update notification comes up in WU because you need to update from .NET 1.0 to 1.1. The 2.0 CLR will remain unaffected by the update.
     
    nod32 likes this.
  3. nod32

    nod32 OSNN Addict

    Messages:
    81
    The links work! :)
    Thanks a bunch.

    But I have all the versions installed (1.0, 1.1, 2.0). Its all in C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework. Any ideas?

    Thanks
     
  4. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Glad it worked. :)

    The .NET update could be a new minor version then. Go ahead and install it. It shouldn't do any harm. If it still shows up on WU after you install it, then you'll know something's wrong.
     
  5. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    just let WU do its stuff :)
     
  6. nod32

    nod32 OSNN Addict

    Messages:
    81
    Thanks for your help guys. Installing it now.
     
  7. nod32

    nod32 OSNN Addict

    Messages:
    81
    I installed Microsoft.NET Framework 1.1, Service Pack 1 for 1.1, and a security update for 1.1 and everythings good now.

    Thanks:)
     
  8. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Glad everything's sorted then. :)
     
  9. kcnychief

    kcnychief █▄█ ▀█▄ █ Political User Folding Team

    Messages:
    16,948
    Location:
    Massachusetts
    Setbrowser seems like an interesting utility, I'll have to check that out.
     
  10. l_brubaker15

    l_brubaker15 OSNN One Post Wonder

    Messages:
    3
    yeah mine doesnt work either
     
  11. l_brubaker15

    l_brubaker15 OSNN One Post Wonder

    Messages:
    3
    i have had the same problem - can anyone figure this out
     
  12. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    What's the problem? Did you just let WU install the update?