internet access stops after awhile

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Tittles, Jun 7, 2004.

  1. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    Hey...I have IE6 and Firefox and after so long they dont work. Like if i try to go to a site it acts like its not connected but msn and aim r still connected but when i disconnect all together and then sign back on its fine untill it happends again. Whats the problem?
     
  2. Khayman

    Khayman I'm sorry Hal... Political User Folding Team

    Messages:
    5,518
    Location:
    England
    What kind of connection do you have? dial up? broad band? do you use a router? are you on a network? is it just the web that doesn't work, ie can you ge on ftp or irc?
    need more information
     
  3. PseudoKiller

    PseudoKiller Zug Zug

    Messages:
    3,858
    Location:
    Ice Crown Citadel
    ^^ What he said... :p
     
  4. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    umm...i have dial up...and from what i can tell its just the web. and i do use irc and dont ftp either.
     
  5. Mainframeguy

    Mainframeguy Debiant by way of Ubuntu Folding Team

    Messages:
    3,763
    Location:
    London, UK
    dumb question - but check that on IE your file pulldown does not have "work offline" ticked
     
  6. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    :S...lol no its not that. I unno but it hasnt happend it the past day so maybe it was just a fluke? unno.
     
  7. LeeJend

    LeeJend Moderator

    Messages:
    5,291
    Location:
    Fort Worth, TX
    What ISP are you using? It sounds like congestion on their server. Try clicking the link again or hit the refresh button on the toolbar when it happens.
     
  8. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    i have done that too...i have at&t...pretty good service...way better than aol that i had for like 5 years cept we switched between aol and comcast once and comcast is the best.
     
  9. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    it did it again today :(. WTF
     
  10. RagnaroK

    RagnaroK Must be dreaming...

    Messages:
    673
    Location:
    Australia
    Using a firewall?
     
  11. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    yes...i use the one on xp and i use zone alarm
     
  12. dreamliner77

    dreamliner77 The Analog Kid

    Messages:
    4,702
    Location:
    Red Sox Nation
    don't think that's your problem, but you really don't need both firewalls running
     
  13. RagnaroK

    RagnaroK Must be dreaming...

    Messages:
    673
    Location:
    Australia
    Well, if you're using the latest ZA versions (eg. versions 5+), then I have a hunch that might be your problem. I had a similar problem when I updated to ZA v5 (running bittorrent and ed2k for too long locked up my net access and had do a hard reset), but that problem disappeared when I downgraded back to older versions of ZA. I have also been reading that ZA v5 are quite buggy; are you using ZA v5?
     
  14. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    yes i am :(
     
  15. RagnaroK

    RagnaroK Must be dreaming...

    Messages:
    673
    Location:
    Australia
  16. j79zlr

    j79zlr Glaanies script monkey Political User

    Messages:
    2,725
    Location:
    Chicago
    try sygate firewall, much better than ZA IMHO, also make sure you disable the XP firewall if you are running a 3rd party firewall. 2 FW's at the same time = bad.
     
  17. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    thanks...when it drys outside i will download those programs and see what happends...i would try now but when it rains out my internet is slow as hell...like 16kbs
     
  18. dreamliner77

    dreamliner77 The Analog Kid

    Messages:
    4,702
    Location:
    Red Sox Nation
    that's never a good problem to have.
     
  19. Tittles

    Tittles Dabba Dooba Political User

    Messages:
    6,344
    Location:
    Muskegon, Michigan
    nope...and we called the phone company to fix it and they keep sayin they do but they never do
     
  20. Lee

    Lee OSNN Proxy

    Titties remove all outgoing and incoming permissions on your firewall and start from their..I had the same problems a couple of years ago with norton pf.

    Once I had done that I just opened all my internet enabled programs and enabled them when prompted by npf. Have you installed a beta of xp2 also?

    Hope you sort it.:eek: