how do i get rid of this uglyness with xp themes?

Discussion in 'Desktop Customisation' started by jkoXP, Jul 20, 2002.

  1. jkoXP

    jkoXP Guest

    here is my desktop, and i do like it a lot:
    desktop

    but, this is what I don't like:
    [​IMG]
    where the arrow is point too, it makes this white outlined stuff around the file menus on almost every program expect for IE. . . Is this the theme maker being lazy or is this XP? any way to fix this problem? Thanks for your time.
     
  2. xsivforce

    xsivforce Prodigal Son Folding Team

    Messages:
    8,547
    Location:
    Texas, USA
    Look in control panels-->system--->advanced-->performance settings--->visual effects tab. Scroll through. What is ticked and not ticked there?
     
  3. jkoXP

    jkoXP Guest

    [​IMG]
    yes, im lazy ;)
     
  4. Grandmaster

    Grandmaster Electronica Addict Political User Folding Team

    Messages:
    10,574
    Location:
    Santa Clara, CA
    try ticking smooth scroll-list boxes. If that doesnt work, At the top, click on Adjust for Best Appearance. That should solve it.
     
  5. andy_rose

    andy_rose Moderator

    Messages:
    1,237
    happens to me sometimes too..just apply the theme once again in appearance, then reboot and ur all set..or atleast u should be...hope this helps:)

    edit/ it's got nothing to do with the visual effects etc. talked about in the other replys...just that the theme sometimes doesent apply "to it's fullest" sometimes...
     
  6. jkoXP

    jkoXP Guest

    neither suggestions worked.... :(

    i'm using the hacked uxtheme.dll file..... would that have an effect on it?
     
  7. andy_rose

    andy_rose Moderator

    Messages:
    1,237
    using the same..so..dunno whats wrong then...sorry...
     
  8. Piett

    Piett ...will circle this city

    Messages:
    528
    Location:
    Calgary, Alberta
    I've found that it happes with active desktop. as soon as i put some html on my desktop that happened. it also fouls up any icons that you put over the active desktop area.
     
  9. jkoXP

    jkoXP Guest


    its dissabled :(
     
  10. Piett

    Piett ...will circle this city

    Messages:
    528
    Location:
    Calgary, Alberta
    well, then that rules that out then doesn't it :)

    ummm, that's the only think that i can think of
     
  11. contender

    contender Guest

    Are you running in NTFS? The reason I ask is because I had the same problem when I was running in NTFS instead of FAT32. As for a solution, I am also yet to come up with one.
     
  12. jkoXP

    jkoXP Guest

    yep, NTFS, and theres no way id go back to crap32....

    so no one thinks it has to do with me using the hacked uxtheme.dll file??
     
  13. grrr i hate this - does anyone know how to get over this - except windowsblinds... cos that would obviously work. i'm pretty sure it is a problem with the windows skinning engine...
     
  14. the_music_man

    the_music_man aka prodj88 =P

    Messages:
    2,401
    Location:
    USA
    all you have to do is SWITCH the theme then switch back to the original and it will be ok. it happened to me. epunk helped me out tho
     
  15. the_music_man

    the_music_man aka prodj88 =P

    Messages:
    2,401
    Location:
    USA
    opps just kidding, sorry didn't read the whole thread...
     
  16. andywoo1

    andywoo1 Guest

    I get this aswell.

    Right click on your desktop > Properties > Appearance > Advanced

    Change the Menubar colour in there to match your theme.

    Ok on that, Apply, Ok, and Log off, then back on again.

    Fixed.

    andy