Help asap!

Discussion in 'General Hardware' started by gmagnuson, Sep 23, 2002.

  1. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    I am having a major problem. I hope someone can help. My keyboard's backspace key was not working, so I updated the keyboard driver to the appropriate one (i thought), but when I restarted the computer, my mouse and keyboard were unresponsive. My computer has a password, but I cannot move the mouse to type it in, and the tab key is not working. Is there any way to somehow bypass the password, so I can do a system restore without loosing all of my data? (sadly, some is not backed up.....) Someone said that I was going to have to format and reinstall....and loose my data. I hope someone else can help me more. Thanks.

    Greg
     
  2. -[xs]-mirage

    -[xs]-mirage Guest

    i'd check the jumpers on your mobo....
     
  3. XP Abuser

    XP Abuser Guest

    try going in to safe mode or last known good configuration with my is comp press F8 at BIOS if your keyboard works in bios then your ok
     
  4. gonaads

    gonaads Beware the G-Man Political User Folding Team

    Plug in another keyboard and try it.

    Shut it down, unplug the keyboard and mouse check the connectors and the slots where they go into and reinsert them into their respective slots and reboot.

    Or shut down and reboot into safe mode. But try another keyboard first... Borrow a friend's keyboard or any cheapy you have laying around. Just make sure it's connector is the same.
     
  5. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    I have tried another keyboard, no change. My current keyboard will work in the BIOS.
     
  6. XP Abuser

    XP Abuser Guest

    check out the spec on -[xs]-mirage's machine some people get all the money:(
     
  7. damnyank

    damnyank I WILL NOT FORGET 911

    Messages:
    2,359
    Location:
    Petal, Mississippi
  8. gonaads

    gonaads Beware the G-Man Political User Folding Team

    Boot into safe mode and remove the keyboard driver, then reboot. XP should detect keyboard and install native driver. Then see if it's O.K.
     
  9. gonaads

    gonaads Beware the G-Man Political User Folding Team

    Damnyank that is a great link. That might do it for Gmagnuson.
     
  10. damnyank

    damnyank I WILL NOT FORGET 911

    Messages:
    2,359
    Location:
    Petal, Mississippi
    We sure hope so!;)
     
  11. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    I will try that and let you know. Thanks
     
  12. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    I tried that and when it asked for the admin password, I entered my normal password. I am setup as a computer administrator, but it keeps saying invalid. What now
     
  13. XP Abuser

    XP Abuser Guest

    is your comp pre built??? cuz this password is different from user password you have to assign it when you install windows to use the recov console overwise you should know it cuz you have to set it up during instalation the techies at the factory set their own one
     
  14. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    Yes, the computer is pre build. How would I find it out?
     
  15. 2z

    2z OSNN Gamer

    Messages:
    2,439
    Location:
    England
    this will help
     
  16. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    That gives me my product key, I am trying to figure out my admin. password. That the factory must of set.
     
  17. 2z

    2z OSNN Gamer

    Messages:
    2,439
    Location:
    England
    can you log on as Administrator in safe mode ????

    if you can

    assign a yourself a new Administrator password from there
     
  18. Graphite

    Graphite Guest

    on safe mode there should be the Administrator account, unless you manually set the password for this account, it should be blank
     
  19. gonaads

    gonaads Beware the G-Man Political User Folding Team

    Also if it was pre-built, call the place you bought it from and tell them the situation.
     
  20. gmagnuson

    gmagnuson Guest

    I finaly figured it out. So simple, yet complex-took 2 houres! I had to restart the computer and hold F8 while starting up and choose last known working condition and it worked. Thanks for all the help