Hard disk not recognized?

Discussion in 'General Hardware' started by BlackScarletLove, Jun 18, 2012.

  1. BlackScarletLove

    BlackScarletLove Status:In Post-Production

    Messages:
    146
    Location:
    Victoria, BC, Canada
    I have a hard disk that I want to clone my C drive to, and I connected it via USB external; it showed up fine, I formatted it. However, since XP doesn't recognize boot drives through USB I wanted to attach it internally before I cloned my system drive over for when I do a boot test.

    However, the drive that showed up just fine through USB isn't showing up when I plug it into the MB. It is recognized and is powering up, because when the system posts, the initial screen shows it is connected, and it gets warm after a few minutes, so it's working and the system can detect it, it is just not showing up in Windows.

    I checked, and it's set to Slave.

    What's the problem?
     
  2. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    You might want to check the disk manager in Windows to make sure its assigned a drive letter and is active.
     
  3. LeeJend

    LeeJend Moderator

    Messages:
    5,291
    Location:
    Fort Worth, TX
    You have to partition a drive after formatting it. But that should have made it inaccessible on the USB also.
     
  4. osnntec

    osnntec OSNN Junior Addict

    Messages:
    11
    You need to recheck BIOS settings! try to enable/disable some setting there in BIOS set up. I am sure it will help you. Let me know, if it works.