Gmail with Outlook Express

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Bman, Jan 4, 2005.

  1. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    I was wondering if there is anyway you can use your gmail account with it. So, Outlook Express downloads your emails and everything, just like you can with hotmail, or rogers accounts???
     
  2. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
  3. zeke_mo

    zeke_mo (value not set) Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    1,984
    Location:
    Placerville, CA
    I know this isnt a fix or explaination but you should check out thunderbird..its really nice
    http://www.mozilla.org/products/thunderbird/
    I use it and I really like it. Its just an alternative for people like me who dont use microsoft products
     
  4. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    That last thing seemed to work, except it seems to be having some trouble downloading all the emails. I have like 200 and something.. It has got like 100, and has doubles of them....
     
  5. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    nevermind, It worked. Thanks dude!
     
  6. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    Not a problem. :)
     
    Bman likes this.
  7. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    I was expecting an answer saying, nope there isnt a way to do that yet. You made my day lol
     
  8. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    I just downloaded Firefox 1.0, been using 0.9.3 for awhile, didnt feel like changing untill now, and I got my extensions and everything working. The only thing is, at the top in Tools, it says "Read Mail (7 New), so I click on that and it opens up Outlook express, but there are no new emails showing in it...? I don't get it....Do you need to setup Firefox with your email or something.
     
  9. NetRyder

    NetRyder Tech Junkie Folding Team

    Messages:
    13,256
    Location:
    New York City
    That menu option has always seemed flaky to me.
    According to this page, it's supposed to indicate the number of unread messages based on your default mail client. The fact that it opens up OE means that OE is correctly set as your default mail client. I use Outlook 2003, and it always shows up as "(0 new)"
    Makes me wonder if it only works correctly with Thunderbird, but I'll let you know if I find out anything. :)
     
  10. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    Ok, thanks
     
  11. the_music_man

    the_music_man aka prodj88 =P

    Messages:
    2,401
    Location:
    USA
    i love gmail. and i loved them even more when they added hte POP3 and fowarding features
     
  12. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    yea, there great!
     
  13. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    I just tryed sending an email with gmail using Outlook Express and it came up saying and error...


    [The host 'smtp.gmail.com'' could not be found. Please verify that you have entered the server name correctly. Account: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com'', Protocol: SMTP, Port: 465, Secure(SSL): Yes, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D] what is wrong with it?

    I recieve emails alright but I can't send anything...?
     
  14. Admiral Michael

    Admiral Michael Michaelsoft Systems CEO Folding Team

    DId u click "My outgoing server requires authentication"?
     
  15. American Zombie

    American Zombie Moderator Staff Member Political User

    Messages:
    2,931
    Location:
    Seattle
  16. Bman

    Bman OSNN Veteran Original

    Messages:
    8,799
    Location:
    Ottawa, Ontario
    That auto-config tool did not work, its still the same. I dunno, I might just use the webpage. Oh, and yes I clicked that option!