G9600 Pro-m

Discussion in 'Graphics Cards' started by kev59, Sep 14, 2003.

  1. kev59

    kev59 OSNN Senior Addict

    Messages:
    293
    Location:
    grimsby
    I have just bought a G9600 PRO-M graphics card and when i plug it in my comp is dead the power switch does not work or any thing. Am i missing something before i send it back or what

    ps my old one works fine when i swap it back
     
  2. LeeJend

    LeeJend Moderator

    Messages:
    5,291
    Location:
    Fort Worth, TX
    Did you plug in the extra power connector directly from the power supply to the card? There should be an adapter for 4 pin molex to the smaller size connector that is on the top edge of the video card.

    Also is your computer power supply big enough? At least 300 W. The new vid cards and processors are power hungry.
     
  3. kev59

    kev59 OSNN Senior Addict

    Messages:
    293
    Location:
    grimsby
    its a 550 power supply but the 9600 does not have the power plug any where
     
  4. LeeJend

    LeeJend Moderator

    Messages:
    5,291
    Location:
    Fort Worth, TX
    Umm, if this is an ATI 9600 chipset based board it should have a small power plug at the top and an adapter cable with it to connect to the bigger 4 pin molex connectors from the power supply.

    Do you have the whole name for the card including manufacturer? I'll do a search on it.

    Found it. TYAN right. And you are correct I did not see a power connector on the front (component) side of the card. Any on the back side?

    BTW Nice heatsink.

    EDIT
    Never mind, the ATI branded 9600 PRO doesn't have a second power connector visible on the front side either. The ATI card has the holes for a second power connector but none installed. Interesting I thought all of the hot new vid cards needed a second connector. Looks like a bad card.

    But just to make sure we say the magic words:

    SAZAR HELP! Any comments.
     
  5. Sazar

    Sazar F@H - Is it in you? Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    14,905
    Location:
    Between Austin and Tampa
    afaik... the 9600pro should not require an additional power source..

    due to utilisation of the 0.13 micron process ati was able to reduce heat and also make the card layout optimal to the extent an external power supply should not be necessary...

    even with the traces apparently there for an additional connector... this is not required...

    btw kev... what sort of motherboard are you using?
     
  6. chris

    chris Free to Fly

    Messages:
    1,109
    the g9600 pro that i have (i did go for the ati in the end :)) doesnt have a seperate power socket. Gets it all off the motherboard
     
  7. kev59

    kev59 OSNN Senior Addict

    Messages:
    293
    Location:
    grimsby
    the motherboard is a msi kt4v with 512 mb ddr ram 2600 athlon and a 550 power supply