dvd decrytper and dvd hd decrypter issues on vista

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Dark Atheist, Dec 16, 2007.

  1. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    has anyone got these progs running like they did under xp - dvd decrypter here throws up some errors - which i can get around runing it as admin, but the speed is poor, sometimes it wont go faster than 1X then it will goto 11X and if i try to decypt the isos i made it hits 50X then seems to freeze for30 secs when reading the next vob
     
  2. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    and yes i have tried it under compat mode
     
  3. _kC_

    _kC_ Moderator

    Messages:
    514
    can vista do anything faster than 1x?:laugh:
     
  4. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    not helping ;) , giving it a trial run to see if it can handle what i need it to before i get a copy in the new year - if it cant run dvd decrypter i can se my ass going back to XP rather sharply
     
  5. Tuffgong4

    Tuffgong4 The Donger Need Food!!!! Political User

    Messages:
    2,465
    Location:
    Chicago
    I am using DVD FAb Decrypter without problems...I haven't done anything special either. Running Vista Home Premium on one machine and Ultimate on the other. What version are you using? They have passed version 4 a couple weeks back and they always have betas out.
     
  6. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    well after a few other issues with vista i wasnt happy with i have gone back to xp - i wont look at vista again till well after sp1 is out
     
    Shamus MacNoob likes this.
  7. Tuffgong4

    Tuffgong4 The Donger Need Food!!!! Political User

    Messages:
    2,465
    Location:
    Chicago
    that is so strange. I'm running vista and have come across zero of the problems most people talk about. I love vista and won't switch back.

    As for DVD Fab Decrypter they have recently added a few features that might have something to do with it. Like enabling I believe it's called pathplayer.
     
  8. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    i tried dvd fab and dvd decrypter - under xp an iso i made will go from d to e @ 50X never droping, under vista the speed and buffer was up and down like a whores arse, same with the dvd drive
     
  9. Shamus MacNoob

    Shamus MacNoob Moderator Political User

    Messages:
    4,199
    Location:
    L'Ile Perrot Quebec
    I use DVD Fab, DVD Dycrypter, DVD Shrink, and ANY DVD all on Vista with the SP1 installed ... don't see any of the problems you mention.
     
  10. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    i didnt have sp1 installed

    edit: if you mean
    DVDFab HD Decrypter 4.0.1.2 (Nov 15, 2007) - that was the version i tried - think fastest it did iso from one drive to the other was 11X - and these are 2 sata hdd - good ones too - seagate :p

    or did you mean give dvdfab-4-0-2-0-beta-233944 a try ?
     
    Last edited: Dec 17, 2007
  11. Tuffgong4

    Tuffgong4 The Donger Need Food!!!! Political User

    Messages:
    2,465
    Location:
    Chicago
    I had 0 problems with and without sp1 installed. Out of the box vista support was never an issue with these programs for me.
     
  12. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    you think it might help if i used 4.20 beta ? i think another issue may be that i installed the drivers for the sata drives from MS update, only version from nvidia is 15.01 - so should i stick with them or stay with MS ones - think EP said it should be ok with MS ones, but im not to sure, i do (and i feel dirty for saying this) like vista :s

    now wheres the scalding hot water so i can clean myself :p
     
  13. Heeter

    Heeter Overclocked Like A Mother

    Messages:
    2,732

    Hahahaha

    Good One,

    Heeter
     
  14. Tuffgong4

    Tuffgong4 The Donger Need Food!!!! Political User

    Messages:
    2,465
    Location:
    Chicago
    Honestly I would try looking for the newest firmware for your dvd drive.
     
  15. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    there isnt one - i have the latest for the pioneer 111D
     
  16. ray_gillespie

    ray_gillespie Moderator Staff Member Political User

    Messages:
    1,692
    Location:
    Birmingham, UK
    Are you using the x64 version of Vista, Carpo? I'm running the x86 version but DVD decrypter runs fine, same as on XP.
     
  17. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    ye x86 vista (well was) - it looks like all goes ok - its just the hadd to hdd transfers seem to cause me most issues, its as if vista is having a hard time keeping the transfer speed up, dvd decrypter reports 50X - then it drops to 1X then up again, then down
     
  18. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    bump - any idears ?
     
  19. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    HDD to HDD transfers are bugged in vista RTM. This is fixed in Vista SP1.
     
  20. Dark Atheist

    Dark Atheist Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    6,376
    Location:
    In The Void
    not when i tested sp1 it wanst, and i had the update installed that was supposed to fix it, unraring thing accross 2 drives went fine though, suppose i will have to stay with xp till sp1 for vista arrives