DSL Connection ?

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Dubbin1, Jun 6, 2002.

  1. Dubbin1

    Dubbin1 I Like Cheese

    Messages:
    744
    Location:
    Ohio
    When I start up my computer I have to wait a couple of minuets before I can connect to my DSL. Anyone know of a way to fix this? Oh and the screen will flicker and after that is when I can connect

    Thanks
    Dubbin
     
  2. i had same kinda problem. for me as i found out it was one of my ethernet cards that came with my computer "amd pcnet-home based network adapter" all i had to do it disable it and my coputer starts normally. i found out that by accident actually cuz i used my "netgear" card and thought what if i disable that one. everything works fast now
     
  3. Dubbin1

    Dubbin1 I Like Cheese

    Messages:
    744
    Location:
    Ohio
    This just started since a recent reformat.
     
  4. Dubbin1

    Dubbin1 I Like Cheese

    Messages:
    744
    Location:
    Ohio
    Still need help with this. I found if I shut off the workstation in services it is just fine but then my network don't work. I never had this problem until I reformatted.
     
  5. Kafros

    Kafros Guest

    You can try specifing your ip along with the dns server adresses in the tcp/ip settings.
     
  6. UniSol

    UniSol I'm all ears

    Messages:
    532
    Location:
    UK
    It will be the DSL modem sycronizing with the server (getting the config for your speeds), this is called trainning, you can not connect durring this time.

    Also I may take a while depending on modem type and what other things the PC is doing.

    Obviously im bored on my lunch break and just waffled out a loads of wh00Oopsii, but there you go ;)

    Try the latest drivers.

    What make is it etc?
     
  7. Daedalus

    Daedalus Guest

    you havent by any chance got an nVidia-based graphics card have you? I only ask because if it's overclocked, the screen will flicker at the start of windows as it applies the clock settings to your graphics chip/ram.

    It happens to me, and I cannot connect for about 5 seconds after windows bootup, as soon as the screen's flickered off then on, I can use windows.
     
  8. UniSol

    UniSol I'm all ears

    Messages:
    532
    Location:
    UK
    That screen thing I forgot to mention :D happens to me also!
     
  9. Dubbin1

    Dubbin1 I Like Cheese

    Messages:
    744
    Location:
    Ohio
    Like I said it never done this until a recent reformat. I really wish I could get this fixed cause it's driving me insane.
     
  10. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    Try running BootVis (in xp-erience downloads section) to time your driver loading times. you may find the answer there.. ie. the DSL driver loading last.

    (btw i get the screen flicker while waiting for the clock speeds to adjust then i can use DSL)