Damn Modem (I Think)

Discussion in 'General Hardware' started by Kush, Mar 27, 2005.

  1. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    well i got a creative v.92 modem like a week ago, (couple days before going to russia) it was working fine, then my pc started to not post sometimes and then any time it would post it would get a blue stop screen in windows, i took the modem out and when it does post it goes into windows fine, no problems, but sometimes it doesnt even post it doesn't even beep just has the hdd and on leds on and freezes at the post screen. i tried replacing the cmos battery no luck. i will go replace the modem no probs but my pc is still acting up any clue? but
     

    Attached Files:

  2. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    This is for that error message when setting up XP. Maybe it might be something similar.

    O & get a tripod. I can't make that 2nd attachment out at all. :p

    Had this with the same tip>>>

    "try disabling the pagefile"
     
  3. Jozhik

    Jozhik OSNN Addict

    Messages:
    120
    I've lost my trust in modem cards a long time ago - kept getting weird IRQ conflicts - like soundcard in slot 1, modem in slot 2 and it works, then it doesn't work, switch the cards and it works, then later on it doesn't work anymore and I switch them again... ah well, endless cycle - after switching to external modems, no problems at all anymore - since the existing ports already have IRQ's connected to them I bet... I've handed this option to a friend some years ago (although I was shocked to see that the modems in Ohio were twice as expensive as here in Holland) and it solved her problems...
     
  4. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    well hipster for the second pic, its just the post frozen at the main part, it says press esc for canceling the memory test, and del to enter bios, just hangs like that, and also u cant press anything u have to restart it a couple of times for it to work
     
  5. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    ok sometimes it posts and says unworkable cpu and the cpu speed is down to 1250mhz from 2083 hmm could my cpu have gotten screwed by my modem? btw i have the latest bios for my mobo nf7-s v2.0
     
  6. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    ok maybe its time for some reapplicating of arctic silver? cuz its been over a year since i last applied it, but the temps are kinda decent (well around 40c) hopefully my cpu isnt damaged
     
  7. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    got some arctic silver 5 seems to have fixed it yay! well lets see what happens when i stick the modem back in:S
     
  8. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    You didn't mention you were overclocking. That will give you the problem till you back it off a bit at a time.
     
  9. the_music_man

    the_music_man aka prodj88 =P

    Messages:
    2,401
    Location:
    USA
    he isn't overclocking it
     
  10. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    How did he do that then? That seems to me to be pushing the cpu way beyond stable.
     
    Kush likes this.
  11. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    im not, i have the 2800+ which is 2083mhz, but it just knocked the cpu speed down to 1250 for no apparent reason, after i applied the arctic silver 5 stopped doing it, so i guess im fine. thanks for your help
     
  12. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Ahhh got ya. I thought you backed it off. So is the modem working OK now?
     
  13. might be cool'n'quiet if you do have it