Creative Inspire 5.1 5200

Discussion in 'General Hardware' started by meisme, Sep 25, 2003.

  1. meisme

    meisme Guest

    I have a Creative Sound blaster live 5.1 card but I cant get the center speaker to work no matter what. I've literally tried everything. The center speaker doesnt work for my dvd's or games.
    Where do I go from here?
     
  2. Daviepants

    Daviepants Guest

    Did you try to set your speakers to 5.1 in the Sounds and Audio Devices in the Control Panel?
     
  3. meisme

    meisme Guest

    That was the first thing I did. Then I went to creative surround mixer and the speakers to 5.1, but still no center speaker.
     
  4. Daviepants

    Daviepants Guest

    Did you make sure you connected the center speaker in the right place?
     
  5. gballard

    gballard Moderator

    Messages:
    549
    hmmm...I have those speakers as well...and come to think of it...my center speaker has never worked either..:(
     
  6. meisme

    meisme Guest

    I thought that the soundblaster live supported the center speaker in dvds and games.
     
  7. gballard

    gballard Moderator

    Messages:
    549
    seems like it should...maybe is does now since I upgraded my driver...i will check when i get home
     
  8. gballard

    gballard Moderator

    Messages:
    549
    hmmm...I downloaded the latest driver off Creative's site but the date on the driver after it's installed says 7/24/2002 and the version is 5.12.2.252....thing is...on the webpage...it says the date of the driver should be 2/28/2003?? That makes no sense to me...:(
     
  9. Goatman

    Goatman Ska Daddy

    Messages:
    676
    it could be that the Centre speaker and the sub need to be reversed.... (they use the same connector)
     
  10. Sazar

    Sazar F@H - Is it in you? Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    14,905
    Location:
    Between Austin and Tampa
    creative labs have their own control panel.. if you havent installed it already... do so... it'll make life a lot easier...

    they make excellent hardware... if only their drivers were half as good :(

    /me seriously hates CL's driver team...

    and I thought ati pre-radeon 8500 were bad :(
     
  11. gballard

    gballard Moderator

    Messages:
    549
    ahhh...there Sazar is...:)...hey dude
     
  12. meisme

    meisme Guest

    I fixed it just had to do some reconnecting. Thanks for the help guys.
     
  13. coathanger007

    coathanger007 Tomorrow Tweaking Today

    Messages:
    1,520
    Location:
    Australia
    As a sterophonic audiophile enthusiast 4.1 beats 5.1 anyday - but I'm off topic now...cya