Condemned: Criminal Origins, HELP !

Discussion in 'PC Gaming' started by Danecookie, Jun 6, 2006.

  1. Danecookie

    Danecookie OSNN One Post Wonder

    Messages:
    4
    Hi, today i installed this game and it was all working fine, i played it for 40 minutes after installing. Then i went out and shutdown my pc.

    After 30 minutes, i came back turned my pc on and tried playin this game but it wont work :S.. the game crashes when i click on its icon. That is ****ing strange you know. It was just working fine and just after a restart the game is not starting. I know that my hardware is all fine and the game is fine too, because it worked..please suggest me what to do? I just dont get any error, the game just crashes.

    My pc : amd 3500+, ATI RX800, 1.5 GB ram...

    i've tried reinstalling but nothing happens.
    please help?
     
    Last edited: Jun 6, 2006
  2. Aprox

    Aprox Moderator Political User

    Messages:
    2,737
    Location:
    California, USA
    When your PC crashed some of the files could of become corrupted. Your best bet would be to backup your saves then completely uninstall the game and delete any left over files left in the directory. (if there are any) Then reinstall and re patch and put your saves back.
     
  3. Danecookie

    Danecookie OSNN One Post Wonder

    Messages:
    4
    i've reinstalled the game.. but the game wont even start this time :S it simply crashes.
     
  4. LeeJend

    LeeJend Moderator

    Messages:
    5,291
    Location:
    Fort Worth, TX
    Something is still corrupted. I've had this happen and so have gaming buddies. I had to reinstall BF 1942 3 times once before I got whatever was bad out and a clean install.

    It could also be the copy protection scheme. Clean the CD/DVD. Make sure you have the correct CD in the drive if there is more than one (I made this mistake recently). Try the CD/DVD in another drive. Some copy protection is very finicky about the drive. Also many of the new protections will not allow the game to run if you have any protection bypass tools installed. I had to remove cloneCD entirely from my computer to get some newer games to start up.

    Not what you wanted to hear but it happens. Check the FAQ and support forums for the game. If it is notorious for quirky installs there should be some mention of it.

    You might also uninstall and reinstall the video and audio drivers. Games have been known to stomp on them also.
     
  5. thuglife2006

    thuglife2006 OSNN One Post Wonder

    Messages:
    1
    this is some pretty coool suff guys
     
  6. Danecookie

    Danecookie OSNN One Post Wonder

    Messages:
    4
    what you mean anyway? :rolleyes:
     
  7. EuroTrash

    EuroTrash Coaster Live!

    Messages:
    106
    Location:
    Indiana
    first poster, throwing a quote....that's all...lol virgin. Nah man, BF gave me the same trouble. I just had to reistall it about 5 times in order to get anything done. Kinda a pain in the a$$ but if you really want to play it, that's the cost.
     
  8. Danecookie

    Danecookie OSNN One Post Wonder

    Messages:
    4


    well, what if it still wont work :dead: anyway let me try.
     
  9. Vetruvian

    Vetruvian OSNN One Post Wonder

    Messages:
    3
    I got a problem with the game too but unlike Danecookie. for me the game runs for the first stage/chapter without any problems then in the 2nd stage somewhere in the beginning theres an area where i have to go up some steps to proceed through the level and at that area my pc automatically restarts i tried loading the game twice in the same area and my pc still restarts.

    My PC specs are as follows:
    AMD Athlon 64 3000+ (1.8 Ghz)
    120 GB HDD
    1GB RAM
    nVIDIA 6600GT 128MB
     
  10. EuroTrash

    EuroTrash Coaster Live!

    Messages:
    106
    Location:
    Indiana
    Sounds like the game just dumps on ya Vetruvian. Try finding a saved game on the internet and see if you can't just bypass it to see if it works. It could just be a bit of info at that part that's flipping out.
     
  11. myruin1989

    myruin1989 OSNN One Post Wonder

    Messages:
    1
    im at the very last chapter and when i try to cross the bridge, it wont let me, it just freezes then exits, my computer doesnt restart, it only exits the game and im confuesd
     
  12. JeffWPG

    JeffWPG OSNN One Post Wonder

    Messages:
    4
    I have a probleme also, when i got to install the game it tells me that i need to have a internet connection, its plugged in and im on it at the moment, and i dont know why it keeps saying that
     
  13. Ken Curtis

    Ken Curtis OSNN One Post Wonder

    Messages:
    1
    When I put in the CD the start screen come up but when I click play it goes back to my windows home page and says there is no cd in,don't make any sense.anybody have this kind of problem