Asus K8V-Deluxe says processor overclocked and will not start.

Discussion in 'General Hardware' started by rundquist_99, Feb 8, 2005.

  1. rundquist_99

    rundquist_99 FFxi Addict

    Messages:
    4
    Location:
    Wisconsin
    Any reasons why when this morning *due to my curiosity* i shut down myPC and took out memory chip 1. Read the lable and set the chip back in.Now when i turn back on it says "BIOS Failed - Processor ImproperlyOverclocked"

    I don't have it overclocked and the PC has been running for the last1.5 years with those memory chips.... I did not have alot of thime thismorning before work to mess with it. Tonight i plan on making surethere is no dust or anything that i can see causing problems.

    Also will try just 1 stick at a time to rule out the chips!

    Asus K8V-Deluxe
    AMD64 2003MHz
     
  2. Maveric169

    Maveric169 The Voices Talk to Me

    Messages:
    1,148
    Location:
    Elkhart, IN
    Try clearing the bios, my brand new A7N8X-E Deluxe Board did some really strange things like massive underclocking and overclocking all on it's own.
     
  3. omg its nlm

    omg its nlm lvl 17 Hax Folding Team

    Messages:
    1,829
    Location:
    Minnesota
    Yeah them asus do some stange things.....
     
    rundquist_99 likes this.
  4. rundquist_99

    rundquist_99 FFxi Addict

    Messages:
    4
    Location:
    Wisconsin
    Ya all i did was reseat the memory a few more times and it started right up!

    No clue - must have been tempermental.... :ermm:
     
  5. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    Might be worth giving it a good bios update anyway, if one is available :D
     
  6. chastity

    chastity Moderator Political User

    Messages:
    2,273
    Location:
    Arizona near the Grand Canyon
    well I had the same problem with Asus A8V Deluxe board and turns out it was a ram issue the board and ram I got when I got the board.
     
  7. rundquist_99

    rundquist_99 FFxi Addict

    Messages:
    4
    Location:
    Wisconsin
    Still working fine after a few more days.

    I just thought this was weird cus the PC has been built and runningwith this exact memory configuration for almost 2.5 years now!
     
  8. Dublex

    Dublex Quazatron R6 droid

    Messages:
    624
    Location:
    Hertfordshire, UK
    oh, the computer says no sometimes on even stable configurations :D

    good tips in this thread though.
     
  9. true true..

    how do you clear a bios? just take out the battery? (or as ali-g would call it b82rez)
     
  10. rundquist_99

    rundquist_99 FFxi Addict

    Messages:
    4
    Location:
    Wisconsin
    Take out battery, move a jumper setting from pin 2-3 to pin 1-2 and leave there for 15 secs.... or so the mobo papers say!

    Mines even printed right on the motherboard!
     
    omg its nlm likes this.