Another question regarding slow boot times

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by SpandexPants, Apr 21, 2002.

  1. SpandexPants

    SpandexPants Guest

    Hi,

    Ive recently installed XP Pro, and it takes around 3:30 minutes to boot up. Ive looked up all the other posts in this forum about the problem but none have helped me.

    What happens is, it gets to the XP loading screen, and the scrolling bar pauses about every 30 seconds and after about 3:20 minutes the lights light up on my usb modem, USB MIDI interface and scsi burner, and my CD rom drive starts spinning then it boots up.

    My system is

    AMD Athlon 1.3 GHz
    Asus A7M 266 Motherboard
    512 MB Crucial Technology P133 SDRAM
    30 GB IMB Deskstar hard drive
    Asus 7700 series Geforce 2 GTS
    Creative Labs soundblaster Live Platinum
    Adaptec SCSI card (forgot which model no)
    Yamaha CRW 8824 burner (SCSI)
    Asus 50speed CR ROM
    Acatel Speedtouch ADSL modem (USB)
    Steinberg MIDEX 8 MIDI interface (UBS)

    I tried BootVis but that didnt speed up the boot time either.

    So if anyone can help ill be extremely grateful,

    Thanks in advance!!!!
     
  2. pc_tek

    pc_tek Guest

    no need to post same post in multiple groups. see your post in the hardware section. Thanks!

    :D
     
  3. SpandexPants

    SpandexPants Guest

    Sorry, i posted it in a couple but the post in hardware section was an accident, i was supposed to put it in here but got it wrong :D :D :D