Annoying "Generic Host Process" problem.

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Cen0x™, Aug 15, 2006.

  1. Cen0x™

    Cen0x™ OSNN Fanatic.

    Messages:
    49
    Location:
    Jupiter 8
    Hello Everybody.

    Few days ago i started experiencing a very annoying problem,

    I am able to work on the computer only about 25 minutes with the internet after that few errors are starting to appear on the screen here are few pics :

    [​IMG]

    [​IMG]

    And this error appears after about 10 minutes after the first one :

    [​IMG]

    if i press ok or close on one of them , my whole GUI is crashing to standard and internet connection is crashing too, say everything that is running is crashing.

    I tried everything to solve the problem from full computer av scan to full computer spyware scan and hijacking scan, And nothing found.

    Hope you people have any ideas or familier with this problem, Any help is greatly appreciated.

    Thanks in advance /Cen0x™.
     
  2. Weasel

    Weasel Define 'Cynical'

    Messages:
    163
    Location:
    Sammamish, WA
    Sounds more like a hardware issue (I'd guess ram) if anything. Download a ram tester like Memtest86 (the bootable one, not the windows one) run it, and see what it comes up with.
     
  3. Cen0x™

    Cen0x™ OSNN Fanatic.

    Messages:
    49
    Location:
    Jupiter 8
    Well you know actually it happens only if am connecting to the internet ..
    if i will leave the pc on without internet it will not show up .. so i am in doubt that its the memory..
     
  4. Weasel

    Weasel Define 'Cynical'

    Messages:
    163
    Location:
    Sammamish, WA
    Ah, the original post was unclear about that. What network card are you using? The card could be faulty or it might need a driver update (assuming you're using a LAN connection to connect to the internet).
     
  5. Cen0x™

    Cen0x™ OSNN Fanatic.

    Messages:
    49
    Location:
    Jupiter 8
    Updated my both network cards drivers (Since i have ICS enabled) to the latest available, But still keeps crashing.. any more ideas?
     
  6. American Zombie

    American Zombie Moderator Staff Member Political User

    Messages:
    2,934
    Location:
    Seattle
    Memtest86 has not been updated in two or more years and had some flaws.

    Better off to use Memtest86+ instead.
     
  7. Weasel

    Weasel Define 'Cynical'

    Messages:
    163
    Location:
    Sammamish, WA
    It might actually be ICS. Let me do a little research.

    Update: Seems a ton of junk is tied to that service. Look at your event logs for anything unusual. Worst comes to worst, reinstall ICS or install some NAT program and see if it goes away.
     
    Last edited: Aug 16, 2006
    Cen0x™ likes this.
  8. Cen0x™

    Cen0x™ OSNN Fanatic.

    Messages:
    49
    Location:
    Jupiter 8
    K did that , and installed a new firewall , seems like everything is ok now.

    Thanks you for your time and help , Appreciate it !
     
  9. Weasel

    Weasel Define 'Cynical'

    Messages:
    163
    Location:
    Sammamish, WA
    Cool, glad it's working for you now. Yup, no problem; that's what we're here for. :)