OSNN Forum

OSNN Forum (http://www.osnn.net/forums.php)
-   General Hardware (http://www.osnn.net/general-hardware/)
-   -   Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard (http://www.osnn.net/general-hardware/101167-windows-7-doesnt-see-my-ibm-model-m-ps-2-keyboard.html)

X-Istence December 9th, 2011 1:44am

Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
I have a Dell knock-off IBM Model M (from what I have heard these knockoffs were authorised) but for some reason Windows 7 does not see it at all. It is plugged into the PS/2 port and the BIOS is able to use it without issues, but as soon as I am started into Windows it refuses to let me use it.

Any ideas of where I can start looking. Does Windows 7 just not use PS/2 devices? If it is any hep, this is a Lenovo M75e (same one I reviewed a while back).

I'd love to hear what you guys have to say! Cheers!

LordOfLA December 9th, 2011 10:21am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
Windows should have no issue with it. Rescan for non-pnp devices in device manager and see if that pokes it at all.

X-Istence December 14th, 2011 9:26pm

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
Tried the rescan for non-PNP no dice.

During the booting process I can keep flicking the num lock on and off until a certain point where Windows loads the keyboard driver and at that point it simply freezes with the numlock light on. USB keyboards work just fine.

I've given my Model M away to a friend, I'll go USB only. I have an old Sun Type 6 keyboard that I am going to get a USB convertor for so that I can use that as my keyboard.

LordOfLA December 27th, 2011 11:48am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
USB is fine really unless you are a gamer and somehow need to press and hold more than 6 keys at once.

X-Istence January 10th, 2012 12:15am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
I liked the feel of the Model M. The USB keyboard I have now is mushy and I sometimes don't hit the keys hard enough to get a key press out of it.

American Zombie January 10th, 2012 4:06am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
Quote:

Originally Posted by LordOfLA (Post 879349)
USB is fine really unless you are a gamer and somehow need to press and hold more than 6 keys at once.

That is why I have this keyboard hooked up by ps2 as I can push all keys at once if I want to and all will register.

Has MX cherry black switches. :)


SteelSeries North America - SteelSeries 6Gv2

LordOfLA January 13th, 2012 11:10am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
Quote:

Originally Posted by X-Istence (Post 879402)
I liked the feel of the Model M. The USB keyboard I have now is mushy and I sometimes don't hit the keys hard enough to get a key press out of it.


go grab a filco majestouch, steelseries 6 or 7 or any other keyboard using cherry switches (same as ibm m series) and attach them via ps/2 port :)

X-Istence January 23rd, 2012 6:27am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
I can honestly say that I have fallen in love with Apple's keyboards. They have the same travel distance as a laptop keyboard (even have the same construction) but it feels solid, there is a real buckle to them. Whereas the Microsoft keyboard I am using temporarily annoys the hell out of me because it is mushy (and it is a "natural" keyboard which makes me miss the key I want way too much).

Nuadormrac July 3rd, 2012 5:26am

Re: Windows 7 doesn't see my IBM Model M PS/2 keyboard
 
I'm not sure about your keyboard, but I had a wierd one with a USB hard drive and Windows 7 Professional, x-64. Basically, plugged it in, booted up, and Windows 7, much as you found here, wouldn't detect it. Was with SP1 and updated and all, also. But much like you had seen with your keyboard.... Needless to say, I can confirm encountering something similar with a different class device.

In my case it was with a Seagate Go Flex 1 TB HDD... Perhaps it didn't like the USB drive connecting through an older computer with a USB 2 port, but tbh this was a somewhat new one. I have seen gfx cards not come up sometimes, old AGP problem with the 430 LX chipset back in the day, but seemed nothing of the sort. I ended up, much to my chagrin, forking out another charge for a driver detection and install program (never, ever had a need for one of these before, as ordinarily you can just go to the mfg's website and go from there, but then hard drives don't have dedicated drivers). It found the drive, and installed, perhaps modified win7 to detect it also? It's worked since. This said, outside this once instance, I haven't run into it other times on win7 (unlike win95 that always seemed to have PnP detection issues /rofl )

Perhaps, it's possible there's a bit of a plug and play issue with not detecting that sometimes comes up? Has anyone seen this with any other devices? My drive wasn't a knock off either, but was purchased from Best Buy, and came shrink wrapped with all the box/blurb from Seagate for it....


All times are GMT +1. The time now is 5:58pm.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
osnndotnet